Iedereen kan tekenen en schilderen


Wat is mindfulness?

 

"Mindfulness is bewustzijn dat ontstaat door opzettelijk aandacht te besteden in het huidige moment, zonder oordeel." (Kabat-Zin)

Mindfulness leert je bewust te worden van je gevoelens, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen zodat je niet door hen beheerst word. Het betekent dat je mag kiezen welk verhaal je wilt vertellen, in plaats van meegesleept te worden door automatische reacties op gedachten en gevoelens.


Wat heeft mindfulness te maken met tekenen?


Mindfulness draait om observatie, en tekenen ook.

Beide vereisen dat je vertraagt en goed oplet op wat er nu ervaren wordt. Tekenen is een geweldige manier om mindfulness te beoefenen, omdat het je in staat stelt om gefocust te zijn op het huidige moment - in wat er recht voor je gebeurt. En mindfulness kan je helpen als je denkt dat je niet kan tekenen omdat het helpt oordelen en kritiek los te laten.

 

Voordelen van Mindful Tekenen/Schilderen:

  • Het helpt je opnieuw je te verbinding met de eenvoudige momenten in het leven
  • Brengt een gevoel van vrede en plezier
  • Wakkert je creativiteit opnieuw aan
  • Vermindert stress
  • Je krijgt iets meer tijd voor jezelf
  • Helpt je om zelfverzekerd en comfortabel een pen of potlood vast te houden
  • Zeer geschikt voor mensen die denken niet te kunnen tekenen

Wat kun je zoal Mindful tekenen en schilderen?

Intuïtief tekenen: Is jezelf creatief uiten vanuit je gevoel.

Zentangle of droedelen: Zentangle is een eenvoudig te leren methode waarin je prachtige beelden creëert door herhalende patronen. Het is een fascinerende nieuwe kunstvorm, dat leuk is en ontspannend. Het vergroot je concentratie en je creativiteit. Zentangle biedt artistieke voldoening en een verhoogd gevoel van persoonlijke welzijn. Zentangle geeft je een breed scala aan mogelijkheden en wordt gebruikt in veel interessante gebieden.

Mandala tekenen: Mandala’s zijn prachtige cirkelvormige figuren met symmetrische elementen. Het woord mandala stamt uit het Sanskriet (een oude Indische taal) en betekent letterlijk: ‘magische cirkel’, of ‘magisch wiel’.


Zin om ook eens mee te doen om te ervaren wat het is?

Kijk in de agenda.